Bursa Hungarica

Biharugra Község Önkormányzata Képviselő-testülete 74/2018. (IX. 27.) önkormányzati határozatában döntött arról, hogy csatlakozik a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók („A” típusú pályázat), valamint a felsőoktatási tanulmányokat kezdő fiatalok („B” típusú pályázat) támogatására létrehozott Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2019. évi pályázati fordulójához.

A pályázatoknak a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében, az EPER-Bursa rendszerben történő rögzítésének és az önkormányzathoz történő benyújtásának határideje: 2018. november 06.

A pályázatbeadáshoz az EPER-Bursa rendszerben egyszeri pályázói regisztráció szükséges, melynek elérése: https://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx

(Azok a pályázók, akik a korábbi pályázati években regisztráltak a rendszerben, már nem regisztrálhatnak újra, ők a meglévő felhasználónév és jelszó birtokában léphetnek be az EPER-Bursa rendszerbe.)

A pályázat csak a pályázati kiírásban meghatározott kötelező mellékletekkel együtt érvényes.

A pályázati kiírások szövege az alábbi linkek alatt érhető el:

"A" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS

"B" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS

 

Biharugra Község Önkormányzata hivatalos honlapjáról tölthető le, a „pályázatok” (https://www.biharugra.hu/dokumentum/Bursa -palyazati_kiiras_a_2019.pdf

 

Új piaci épületet kap Biharugra

Biharugra Község Önkormányzata a TOP-1.1.3-16-BS1-2017-0009 „Biharugra – helyi zárt piactér kialakítása” című pályázati felhívás keretében 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt célja a már meglévő piac mellé egy korszerű zárt piacterület, egy vásártér kialakítása, ahol az időjárástól függetlenül az őstermelők megfelelő körülmények között árulhatják termékeiket.

A projektről bővebb információk az alábbi képre kattintva érhetők el.

Új piac

 

 

"Szabó Pál Emlékház turisztikai fejlesztése Biharugrán"

 

Biharugra Község Önkormányzatának fejlesztései elképzelései között szerepelnek turisztikai célú  fejlesztések is, elsődlegesen Szabó Pál Emlékház turisztikai fejlesztése. A TOP_PLUSZ-1.1.3-21  pályázati kiírás megjelenését követően lehetőség nyílt az önkormányzat számára, hogy támogatási  kérelmet nyújtson be a fejlesztési elképzelése megvalósítására. A projekt keretében az alábbi, a  felhívás szerinti főtevékenység megvalósítása történhet meg a településen: 2.1.1. A) a) A térség  kulturális adottságaira építő új vonzerők létrehozása, meglévők fejlesztése A pályázati  tervdokumentáció és költségvetés a Szabó Pál Irodalmi Emlékház épületének pályázat keretében  történő korszerűsítő felújítási munkáihoz készült. A tervezett munkák nem építési engedély kötelesek.  A projekt megvalósítási helyszíne 5538 Biharugra, Szabó Pál utca 46 szám alatti ingatlan. 

Tervezett kivitelezési munkák: – Tető héjazatának a felújítása (léc és cserép cseréje) – Tetőszerkezet  cseréje – Fa födém gomba és rovar védelme, megerősítése szükség szerint – Deszkázások cseréje – Ereszcsatorna cseréje – Külső nyílászárók cseréje – Külső és belső festések, vakolatjavítások – Fűtési  rendszer korszerűsítés: – Radiátorok, csővezetékek, szelepek kiépítése – Kazán korszerű kondenzációs  vezérelt gáz berendezésre 

Eszközbeszerzés: – érintőképernyős rendszer beszerzése A beruházás olyan turisztikai hasznosításhoz  kapcsolódik, mely hozzájárul a térség kulturális adottságaira épülő meglévő vonzerők fejlesztéséhez.  Az emlékház a hét minden napján hozzáértő idegenvezetéssel várja a látogatókat. 

A részletes műszaki tartalmat a pályázat részeként becsatolt műszaki leírás tartalmazza.
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.06.30.

Projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-1.1.3-21-BS1-2022-00021

A projektről bővebb információk az alábbi képre kattintva érhetők el.

Alföld Slow

Biharugra térkép

Új piaci épület Biharugrán

 

Polgármesteri Hivatal energetikai fejlesztése

Könyvtár energetikai fejlesztése

EFOP-1.5.3-16-2017-00018

A biharugrai önkormányzati konyha energetikai fejlesztése

 A biharugrai önkormányzati konyha energetikai fejlesztése

 

„Nemzetiségi kulturális rendezvény Biharugrán” TTP-KP-1-2022/1-000021 kódszámú pályázat

„Testvértelepülési programok és együttműködések támogatás” TTP-KP-1-2022/1-000077 kódszámú pályázat

Fogorvosi alapellátás infrastrukturális fejlesztése Biharugrán

Fogorvosi alapellátás infrastrukturális fejlesztése Biharugrán

Biharugra - óvoda épületének infrastrukturális fejlesztése

"Biharugra - óvoda épületének infrastrukturális fejlesztése"

"Élhető település - Biharugra"

Élhető település - Biharugra

Biharugra - óvoda épületének infrastrukturális fejlesztése.

"Biharugra - óvoda épületének infrastrukturális fejlesztése"

"KÖZÖSSÉGI TÉR KIALAKÍTÁSA BIHARUGRÁN"

"Tájház tetőjének felújítása és eszközbeszerzés Biharugrán"

NEAG-KP-1-2021/1-000992 sz. pályázat projekttábla

Szociális alapszolgáltatások infrastrukturális fejlesztése Biharugrán

Belterületi utak fejlesztése Biharugrán

Gépjármű bezserzés_Biharugrai Vadásztársaság

Szabó Pál Emlékház turisztikai fejlesztése Biharugrán

Állampapír nyereményjáték2022

Babakötvény nyereményjáték2022

babakotveny