Bemutatkozik a biharugrai Napközis Óvoda

 

Óvodánk a település központjában helyezkedik el. A község Önkormányzata 1994-ben saját erõbõl építette a régi életveszélyessé vált épület helyére.

15 éve még két csoporttal, 47 kisgyermekkel, 4 óvodapedagógussal és 2 dajkával működő intézményünk volt. a folyamatosan csökkenő gyermeklétszám miatt ma már csak 1 vegyescsoportal, 26 kisgyermekkel, 2 óvodapedagógussal, és 2 dajka nénivel Biharugra és Magyarhomorog Oktatási Intézményi Társulás Tagintézményeként működünk.

Az óvoda Nevelési programja a gyermekek fõ tevékenységeit figyelembe véve  "JÁTÉK-MOZGÁS-MESE" nevet viseli. A program megvalósításához feltételeink adottak rendelkezünk 1 játszó-, 1 foglalkoztató- és egy tornaszobával, amelyekben biztosítani tudjuk gyermekeink sokoldalú nevelését- fejlesztését.

A beszédhibás gyermekekkel utazó logopédus foglalkozik.

Heti 1 órában angol nyelv és Református hittanoktatás is folyik amelyen a gyermekek  szülők igényei   szerint vesznek részt.

Pedagógiai elvünk:

Érzelmi biztonságot nyújtó, közvetlen, szeretetteljes,nyugodt, családias légkörben nevelő, élménygazdag mindennapok megteremtése.

Az óvoda dolgozói:

Mikics Imréné 

tagóvoda vezetõ

 

Földesi Zita

óvodapedagógus

 

Nagy Imréné

logopédus

 

Drágulyné Rábai Bernadett   és  Rábai Alexandra

angol nyelv oktatók

 

Szabó Árpád Csaba

Református lelkész

Biharugra térkép

Új piaci épület Biharugrán

 

Polgármesteri Hivatal energetikai fejlesztése

Könyvtár energetikai fejlesztése

babakotveny