Bemutatkozik a biharugrai Napközis Óvoda

 

Óvodánk a település központjában helyezkedik el. A község Önkormányzata 1994-ben saját erõbõl építette a régi életveszélyessé vált épület helyére.

15 éve még két csoporttal, 47 kisgyermekkel, 4 óvodapedagógussal és 2 dajkával működő intézményünk volt. a folyamatosan csökkenő gyermeklétszám miatt ma már csak 1 vegyescsoportal, 26 kisgyermekkel, 2 óvodapedagógussal, és 2 dajka nénivel Biharugra és Magyarhomorog Oktatási Intézményi Társulás Tagintézményeként működünk.

Az óvoda Nevelési programja a gyermekek fõ tevékenységeit figyelembe véve  "JÁTÉK-MOZGÁS-MESE" nevet viseli. A program megvalósításához feltételeink adottak rendelkezünk 1 játszó-, 1 foglalkoztató- és egy tornaszobával, amelyekben biztosítani tudjuk gyermekeink sokoldalú nevelését- fejlesztését.

A beszédhibás gyermekekkel utazó logopédus foglalkozik.

Heti 1 órában angol nyelv és Református hittanoktatás is folyik amelyen a gyermekek  szülők igényei   szerint vesznek részt.

Pedagógiai elvünk:

Érzelmi biztonságot nyújtó, közvetlen, szeretetteljes,nyugodt, családias légkörben nevelő, élménygazdag mindennapok megteremtése.

Az óvoda dolgozói:

Mikics Imréné 

tagóvoda vezetõ

 

Földesi Zita

óvodapedagógus

 

Nagy Imréné

logopédus

 

Drágulyné Rábai Bernadett   és  Rábai Alexandra

angol nyelv oktatók

 

Szabó Árpád Csaba

Református lelkész

Biharugra térkép

Magyar Élelmiszerbank

Biharugrát a Magyar Élelmiszerbank
Egyesület támogatja.